Kraków

Af en gammel by at være er Kraków ret cool.Kraków er at finde på enhver turistrute, og det med god grund. Det er Polens næststørste by, og selvom den er kompakt, har den et stort udvalg af ting at se og gøre, og at spise. Faktisk er det en foodie-favorit. Hvad er det bedste ved Krakóws popularitet? Byen har nu masser af fantastiske hoteller, restauranter og attraktioner. Så du kan slappe af, udforske og nyde alt, hvad denne fine gamle by har at byde på.Polens mest populære turistdestination, Kraków, er også landets mest autentiske by, efter at den undslap de værste konsekvenser af anden verdenskrig. Som en perle beliggende i Centraleuropa strækker dens historie sig helt tilbage til det 10. århundrede, og du kan se den over det hele.Krakóws middelalderlige markedsplads, Europas største, ligger i hjertet af den gamle bydel. Den er præget af baroktiden og summer af mennesker, der nyder museer, arkitektur, caféer og pubber. Om sommeren kan du sidde i skyggen af ​​Mariakirkens spir og nyde en kop kaffe og et stykke kage, den besøgendes yndlingsbrændstof, mens julemarkedet om vinteren skaber en helt anden atmosfære. Markedspladsen er stadig et knudepunkt for handel, med kunsthåndværkere, der sælger tekstiler og håndværksprodukter. Bestig rådhustårnet, Polens pendant til det skæve tårn i Pisa, for at få en panoramaudsigt over byen i en lidt skæv vinkel! Eller besøg Krzysztofory-paladset, som nu huser en del af Kraków Historiske Museum.Floriańska-gade er en hovedgade fra pladsen, og dens brosten er omkranset af prestigefyldte middelalderfacader, der er hjemsted for nogle af Krakóws ældste caféer. Disse ligger ved siden af ​​kaffekæder og fastfoodnavne, som du kender, så du kan prøve det traditionelle polske køkken eller spise noget velkendt på farten. De meget dekorerede bygninger er også hjemsted for alt fra natklubber til sushibarer, så der er virkelig noget for enhver smag.Kraków var engang en kongelig by og er blevet beskrevet som Disney-agtig. Og ingen steder mere end på Krakóws kongerute. Her kan du spore de kongelige forbindelser, fra Floriańska-porten til Wawell-bakken, hvor du kan besøge de kongelige boliger og krypter. Den Gamle By er også omkranset af Planty Park, som giver en grøn og behagelig kulisse om sommeren, der er perfekt til en picnic eller cykeltur.Oskar Schindlers fabrik er nu et af de bedste og mest populære museer i Kraków. Den fortæller historien om Kraków under anden verdenskrig på den mest utrolige og engagerende måde. Mange mennesker bruger også Kraków som base, når de besøger Auschwitz-Birkenau for at mindes og lære om denne frygtelige periode i historien.En anden populær endagstur fra Kraków er et besøg i Wieliczka-saltminen, mens andre bruger Kraków som et stoppested på vej til Zakopane, hvor de høje Tatrabjerge byder på masser af muligheder for skiløb, snowboarding, gåture og vandreture.

Af en gammel by at være er Kraków ret cool.Kraków er at finde på enhver turistrute, og det med god grund. Det er Polens næststørste by, og selvom den er kompakt, har den et stort udvalg af ting at se og gøre, og at spise. Faktisk er det en foodie-favorit. Hvad er det bedste ved Krakóws popularitet? Byen har nu masser af fantastiske hoteller, restauranter og attraktioner. Så du kan slappe af, udforske og nyde alt, hvad denne fine gamle by har at byde på.Polens mest populære turistdestination, Kraków, er også landets mest autentiske...

Læs mere Læs mindre
Afrejse
Retur

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.