Bemærk venligst

Bliv informeret, før du tager afsted. Få mere at vide om alle de seneste rejseråd samt adgangs- og testkrav for det sted, du rejser til

Småland

“Sverige for alvor” -  er det officielle slogan i Småland-regionen i den sydøstlige del af Sverige.

 

Det er et sted rig på kultur, spektakulære skove og søer, maleriske røde feriehuse og en stærk passion for lokal og økologisk produceret mad. Det er også IKEAs fødested, og forfatteren til Pippi Langstrømpe, Astrid Lindgren, er også herfra. Det er kendt for at være et knudepunkt for innovation og kreativitet, og når du rejser til Småland, forstår du hvorfor.

 

Småland er idyllisk. En tur til Småland får dig til at forelske dig i den storslåede natur, fra cykling til vandreture, og kanosejlads til lystfiskeri. Ingen tur til Småland er komplet uden en tur langs de lange cykelstier, hvor du kan nyde en pause for at tage en bid mad på mange lækre spisesteder undervejs. Har du nogensinde haft lyst til at overnatte i en traditionel rød feriehytte? Småland er stedet at have det hyggeligt i en af de mange skønne hytter spredt ud over regionen. Glasriget (Glasriket) er et must-see – en lille gruppe af landsbyer mellem byerne Kalmar og Växjö, som siden 1742 har været centrum for landets verdensberømte glaspustermiljø. Gå  ikke glip af en tur til den lille by Älmhult, stedet hvor den første IKEA-butik blev grundlagt, og hvor saml-selv-møbler blev født – det er nu hjemsted for IKEA-museet.

 

Smålands byer byder på den perfekte harmoni mellem byliv, udendørs aktiviteter og tidløs kultur. En tur til Jönköping på kanten af Vättern – den næststørste sø i Sverige –  blander bylivet, afslapning på stranden og friluftslivet helt perfekt. Det er en god base at udforske fra. Kalmar er en kystby, rig på historie med sit slot fra 1500-tallet, der endda har en voldgrav. Der er mange gode restauranter, smukke butikker og dejlige caféer at nyde. Mens du er i Kalmar, må du ikke gå glip af en tur til øen Öland, hvor du kan opleve de fantastiske hvide sandstrande, og dens mange vandrestier -  Öland er et populært sted at rejse til om sommeren. Og endelig Växjö, som er blevet kaldt en  'lille metropol', der ligger i hjertet af Småland. Det er Växjös kulinariske scene, der virkelig skiller sig ud med flere restauranter opført i White Guide, Skandinaviens førende restaurantguide. Växjö blev engang også kåret til årets gastronomiske hovedstad!  Vi tror, du vil kunne lide det, du oplever her.

 

Småland – det er så svensk, som det bliver!

“Sverige for alvor” -  er det officielle slogan i Småland-regionen i den sydøstlige del af Sverige.

 

Det er et sted rig på kultur, spektakulære skove og søer, maleriske røde feriehuse og en stærk passion for lokal og økologisk produceret mad. Det er også IKEAs fødested, og forfatteren til Pippi Langstrømpe, Astrid Lindgren, er også herfra. Det er kendt for at være et knudepunkt for innovation og kreativitet, og når du rejser til Småland, forstår du hvorfor.

 

Småland er idyllisk. En tur til Småland får dig til at forelske dig i den storslåede natur, fra cykling til vandreture, og kanosejlads til lystfiskeri. Ingen tur til Småland er komplet uden en tur langs de lange cykelstier, hvor du kan nyde en pause for at tage en bid mad på mange lækre spisesteder undervejs. Har du nogensinde haft lyst til at overnatte i en traditionel rød feriehytte? Småland er stedet at have det hyggeligt i en af de mange skønne hytter spredt ud over regionen. Glasriget (Glasriket) er et must-see – en lille gruppe af landsbyer mellem byerne Kalmar og Växjö, som siden 1742 har været centrum for landets verdensberømte glaspustermiljø. Gå  ikke glip af en tur til den lille

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Nyd en tur til Småland

Fra 568 kr. /Bil+1

Vælg din rute...

Nyd en tur til Småland

Fra 568 kr. /Bil+1

Afrejse
Retur

Find flere destinationer

 • Karlskrona

  Discover a wealth of history and heritage, as well as the stunning natural beauty of the archipelago. 

 • Glasriket

  There’s so much to see in Sweden’s Glass Realm! Home to Kosta Boda, nature reserves, tranquil lakes and forests. 

 • Skåne

  Small in size, big on charm. Skåne is a haven for hikers and trekkers and lovers of the great outdoors.

 • Dalsland

  ‘Sweden’s lake province’ is perfect for nature lovers with its breath-taking scenery and laid back vibe.

 • Idre

  Fortryllende Idre med sin smukke natur, gode skiløb og vandrestier er en ideel destination året rundt.

 • Åre

  Åre, der er kendt for sine flotte skiløjper, shopping, restauranter og barer, har en ægte storbystemning.

 • Sälen

  Sälen er et skiløbers paradis og en fantastisk destination året rundt med smuk natur, søer og stier.

 • Stockholm

  Kaldet 'Beauty on Water', og det er ikke så underligt – Stockholm er en fantastisk og levende by med så meget at udforske!

 • Öland

  Sweden’s summer island paradise! A destination with a difference, all of it naturally and uniquely beautiful.

 • Kalmar

  Travel through time in this beautiful historic city.  Explore its castle, cobbled streets and quaint old town. 

 • Malmø

  A coastal city with a seaside vibe, museums to explore, eclectic shopping and a lively cultural scene.

 • Värmland

  If you love the thrill of outdoor adventures or the calm, tranquillity of nature, you’ll find it in Värmland!

 • Göteborg

  Berømt for sine kanaler, grønne boulevarder, caféer og gode shoppingmuligheder – et eventyr venter på dig i Göteborg!

 • Halland

  Smukke Halland på Sveriges vestkyst kan prale af en rig madkultur, en fantastisk natur og endnu bedre golf!

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.